lördag 13 december 2014

Jul på Liseberg!

Vi har minst sagt haft tråkigt väder på västkusten den senaste veckan, men i tisdags bröt solens strålar igenom och det blev en riktigt fin dag. Eftersom jag inte hade några schemalagda lektioner den här dagen, pluggade jag hemma på förmiddagen, sedan hämtade jag barnen vid 14:00. Vi passade på att besöka Jul på Liseberg! Barnen blev alldeles vilda av glädje!
Det visade sig vara en perfekt dag att besöka Liseberg, inte alls mycket folk och inga köer alls till de attraktioner som var öppna. Vi njöt verkligen hela familjen när vi strosade runt i nöjesparken och insöp julatmosfären.De flesta attraktioner i Kaninlandet var öppna, men också Slänggungan och JukeBox till Fannys stora förtjusning. Vi besökte också Tomtehuset där Tomtefar satt och tog emot barnens önskelistor, men Nova hade ingen lust att träffa Tomten. "Jag har redan lämnat min önskelista till Tomten, det gjorde jag ju på Tjolöholms slott!" :-)
Vi åt lite mat inne på Järnvägsrestaurangen innan vi begav oss mot utgången. Nova ville spela lite och vann ett litet godishus, men Fanny ville pröva lyckan genom att kasta ringar. Och minsann träffade hon inte en flaskhals som ringen så graciöst trillade ner över! "Oj, det var första gången idag!", sa killen i ståndet. Och jag vet hur svårt det är, har provat flera gånger. En liten snögubbe blev det som vinst.


Idag har dagen som vanligt gått i rasande tempo, Lucia och allt! Ridning, storhandling och dessutom inköp av inte mindre än två granar!
Igår hade Nova Luciafirande på sitt dagis på morgon, men tyvärr kunde jag inte vara med och se det eftersom jag hade föreläsning. H gick däremot och berättade att det hade varit jättemysigt, med grötfrukost efteråt. Det rådde fotoförbud, men H tog en bild innan på vår fina lilla tärna.0 kommentarer:

Skicka en kommentar