onsdag 4 december 2013

Alfons Åbergs Kulturhus!

Har inte varit en så jätterolig vecka så här långt..... Nova har åkt på en rejäl influensa med hög feber, jätteförkyld, hosta och ögoninflammation! Det bröt ut i söndags och hon har fortfarande feber.....
Men tänkte ändå berätta lite vad som hände i helgen!
I fredags var hela familjen lediga och vi passade på att åka in till stan för att besöka Alfons Åbergs Kulturhus! Jag hade aldrig varit där tidigare, men H var där med Nova en gång för ca ett år sedan. Måste säga att jag tyckte att det var jättebra! Och då ser jag det även ur mina barns perspektiv. Entrén var visserligen rätt dyr, men om man bor i Göteborg med omnejd och kan gå dit fler gånger, tjänar man på att köpa ett årskort. Dessutom fick man gå in och ut hur mycket man ville under en dag om man sparade kvittot!


Det var både för- och nackdelar med att det inte var så stort. Nackdelen är om det är många besökare eftersom det inte fanns så mycket utrymme då, men när vi var där var det precis lagom. Då var det en fördel att det inte var så stort, eftersom man kunde släppa barnen rätt så fritt och både de och vi vuxna kunde vara trygga med att vi var i närheten.
Trots att det inte var så stort, var det två våningar fulla med leksaker och aktiviteter! Där fanns minibio, snickarverkstad, rutschkana, labyrint, en liten affär, ett stort kök och det var bara på undervåningen! Dessutom fanns ett litet café och möjlighet att köpa Alfons Åberg-produkter, såsom dockor, pussel, böcker, memo etc.


På övervåningen fanns en ganska stor läshörna, en liten hinderbana som snabbt blev barnens favorit, massor av lego och andra leksaker för de små. Dessutom fanns ett pentry med micro för att värma barnmat och flera barnstolar.
Flera gånger varje dag visades också teater! Vi såg en föreställning med en professor som gjorde enklare experiment, men tyckte nog att det var lite för avancerat för de mindre barnen.


Efteråt blev det lite mat på McDonalds och ett besök i leksaksbutiken.


Imorgon är det mannens tur att vara hemma med vår lilla sjukling, jag ska åter till jobbet. Den kommande helgen bjuder bl a på julmusikal, Fanny är med och sjunger! :-)

2 kommentarer:

  1. Tack för tipset :) Kanske ska ha med massa handsprit ;)
    Krya på henne. Kram

    SvaraRadera
  2. Fy så trist med sjuka.. Hoppas hon blir piggare snart. Kram

    SvaraRadera