tisdag 18 april 2017

Varbergs Stadshotell & Asia Spa!

Ibland behöver man komma bort ett slag, koppla av och bara njuta. På påskdagen fyllde H år och vi hade sedan en tid tillbaka bestämt att vi skulle tillbringa hans födelsedag på Varbergs Stadshotell & Asia Spa. Har varit där en gång tidigare, för nästan 10 år sedan, och då endast på spat. Hade alltså aldrig övernattat på hotellet förut.
Hela vistelsen kan bara beskrivas som WOW! Byggnaden i sig är otroligt vacker med fantastisk inredning! Redan i korridoren blev man nästan andlös. 
Det finns tre rumskategorier att välja bland, Classic, Deluxe och Botique. Vi bodde i ett Deluxe-rum som nog är det vackraste hotellrum jag någonsin sett med högt i tak och stora takkronor, fåtöljer och skrivbord.
Efter att ha packat upp var vi ivriga att komma iväg till spat för lite välbehövlig avkoppling. Dessvärre var det inte tillåtet att fotografera där, vilket såklart måste respekteras. Hela hotellet och spat genomsyras av ett lugn och en stillsamhet som känns redan när man kliver in genom dörrarna. Innan spat ska man tvaga sig i en speciell ritual där man sitter på små pallar och häller vatten över sig med små hinkar, allt i tysthet. Därefter träffades jag och H vid Vitalitypoolen där man i olika stationer får olika typer av massage genom jetstrålar. Vattnet håller runt 30 grader vilket är helt ljuvligt och avslappnande.
Efter ca 30 minuter i poolen, gick vi ut till de varma källorna. Ute på takterrassen, i ca 50 cm djupt vatten, sjönk vi ner med välbehag i 40-gradigt vatten. Det gäller att inte somna! :-)
Väl tillbaka på rummet öppnade vi champagnen innan vi gjorde oss i ordning för en trerätters middag i hotellets restaurang. Till förrätt blev det gravad röding, krispig brioche, gurka, rödlök & löjrom. Underbar aptitretare. Som varmrätt åt vi helstekt kalvrygg, smörig potatispure, stekt svamp, och rödvinssås. Det var något av det godaste jag någonsin ätit, köttet nästan smälte i munnen! Som efterrätt tog jag bärpaj med maräng & vaniljglass.Riktigt mätta och belåtna sjönk vi ner i de sköna sängarna och somnade gott.
Igår hade vi bokat in varsin behandling. Jag fick en härlig aromamassage som avslutades med en stunds vila i en värmande vattensäng. Det var knappt man orkade ta sig ner till restaurangen för den avslutande brunchen innan avfärd hem.


Stort tack till Varbergs Stadshotell & Asia Spa för en gudomligt skön vistelse!
2 kommentarer:

  1. Så lyxigt!!!! Dit vill jag! Dröm ju! Kramae

    SvaraRadera
  2. Vilket fint inlägg från din vistelse! Tack för att du delar med dig och varmt välkomna tillbaka snart igen. /Carolina, Varbergs Stadshotell & Asia Spa

    SvaraRadera