söndag 24 april 2016

Pressvisning på Liseberg!

Igår öppnade ju äntligen Liseberg för sommarsäsongen! Men redan i torsdags var jag och barnen, tillsammans med några andra speciellt utvalda bloggare och pressen, inbjudna för att ta del av nöjesparkens nyheter. 
Vi samlades vid den södra entrén och gick i samlad tropp förbi FlumRide till platsen för årets nyheter, AeroSpin och Barnens Paradis. På vägen upp gick vi på den nyanlagda slingriga stigen genom Den förbjudna trädgården där bl.a. köttätande växter planterats. Oerhört vackert och jag kan bara tänka mig hur det kommer se ut i sommar när allt blommar!
Väl uppe på berget, vid platsen där Pariserhjulet förr låg, började vi med ett engelskt Tea Party med massor av godsaker. Dagen till ära var flera ur personalen utklädda i tidstypiska kläder, för att återspegla hur det varit på Liseberg förr i tiden. Platsen kallas Emilys Trädgård och är anlagd som en viktoriansk romantisk trädgård, dedikerad till Emily Nonnen, dotter till en av Lisebergs tidigare ägare.
Medan vi fikade berättade Lisebergs VD Andreas Andersen och projektledare Lotta Carlsbogård om årets nyheter, projektet Lisebergs Trädgårdar och att fler platser kommer att utvecklas uppe på berget.


Därefter var alla barn, och vuxna, ivriga att upptäcka det nya området. Blomsterkarusellen är en av de nya attraktionerna, en fantastisk karusell i två våningar och som är alldeles gratis att åka.Barnens Paradis uppmanar till lek och bus för barn med mycket spring i benen! Alla klättrade, lekte och åkte rutschkana för glatta livet! En underbar plats för picknick i gröngräset eller ta en fika på nya Emilys Trädgårdscafé.
Även den gamla attraktionen Virvelvinden, som funnits sedan 1969, har fått ett upplyft med bl.a. nya vagnar. Det blev premiäråk för Nova som fann en ny favorit!


Sedan var det äntligen dags för AeroSpin! Tillsammans med presskåren fick jag och Fanny äran att åka med i premiärturen av denna nya svindlande attraktion! 35 meter upp luften, med en fantastisk utsikt över Göteborg! Man kan välja om bara vill njuta av utsikten eller att snurra runt och tävla om vem som klarar flest spinn! Varken jag eller Fanny är särskilt våghalsiga av oss utan nöjde oss med att bara åka med och uppleva känslan av frihet högt uppe i luften!Efter en härlig eftermiddag var det dags att lämna Liseberg för den här gången. Men vi kommer med all säkerhet tillbaka i sommar och då vet jag två tjejer som helt klart kommer ta en tur eller två i sina nya åkfavoriter, medan jag kan njuta i vackra Emilys Trädgård.


Stort tack till Liseberg för att vi fick komma och testa era härliga nyheter!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar