onsdag 31 augusti 2011

Tävling avslutad!

Nu är tävlingen om ett godistorn från Kalaspinglan avslutad!!! Vinnaren presenteras här på bloggen imorgon!! Ett stort tack till Kalaspinglan för det fina priset och ett stort tack till alla er som varit med och tävlat!! Kika in imorgon för att se om just DU vann!

Det är inte HUR man tar sig fram.......

"Det man inte har i huvudet får man ha i benen" finns det ett uttryck som heter. Ja, jag har varit i vår livsmedelsbutik 3 gånger idag! Först glömde jag köpa blåbärspuré (Nova har diarré). Sedan kom jag på att jag hade glömt köpa grädde, mitt i matlagningen! Jag har ju inte så jättelångt till affären, men eftersom vi inte får ha bilar på ön (och jag orkade inte plocka fram cykeln....), så tog jag det transportmedel de flesta använder sig av här ute nu för tiden, GOLFBILEN! Går på el och har kapell så man sitter skyddat i alla väder! Har märkt nu några somrar att det är nog lika exotiskt för turisterna som tuk tuk är för oss i Thailand! Jag finns förmodligen med på ett antal kort därute.....






tisdag 30 augusti 2011

Mår så bra just nu!

ÄNTLIGEN har jag gått igenom hela goodiebagen från i helgen! Det var en del att titta på :-). Och massor av bra rabatter!
Jag är så himla lycklig just nu! Hoppas att detta håller i sig! Trodde verkligen att jag skulle braka ihop efter helgen, men tvärtom mår jag bättre än på länge! Jag behövde verkligen komma ifrån, träffa nya människor och inte bara vara mamma ett tag! Försöker verkligen att njuta av detta nu och inte tänka på att det kan gå neråt igen.... Har jag tur är det värsta över. Henrik har jobbat i två veckor och allt känns bra. Visst är han borta långa dagar, men än så länge har jag kunnat hålla en viss rutin på dagarna och det hjälper mig. Ser fram emot nästa resa jag ska ge mig iväg på, om två veckor! Berättar längre fram vart den bär :-).....

Jag och Marylin med morgonrockar och goodiebag från Natusan!

måndag 29 augusti 2011

Kärlek!

Ville bara dela med mig av detta foto på mig och Nova, taget i somras av min svägerska Helene Klasson! Tiden går så fort.......


Höstkläder på!

Oj, vad det blåser ute idag! Det blir till att ta på lurvjackan! Outfiten på Nova idag: mössa från Rockefella, lurvjacka från Lindex och filten är ifrån Dunnis!


lördag 27 augusti 2011

Tågresa

Sitter nu på tåget! Jag valde "djurfri" plats när jag bokade, vilket tydligen innebär kupé med 8 platser! Jättebra, lugnt och skönt trodde jag. Dock delar jag med några Skövdebor som är ganska ljudliga, tur att de inte åker med hela vägen upp...... Hem på söndagkväll har jag valt "Tyst avdelning". Det blir nog skönt efter kryssningen. Tack snälla älskade Henrik för att du visade mig hur jag kan surfa med datorn via mobilen! Så nu inviger jag officiellt min nya fina dator! Snart får jag träffa alla underbara "mamas"! Ha det gott allesammans!

fredag 26 augusti 2011

Packningsångest!

Packa, packa, vad ska med, vad ska inte med??? Åh, det känns att man inte varit iväg själv så här på ett bra tag! Vad ska man åka i, blir det varmt på tåget, blir det dåligt väder när man ska åka hem? Ja, frågorna är många..... Jaja, huvudsaken är att jag inte missar tåget :-)!
Novisen hade för övrigt stuckit iväg ordentligt på längden, 72cm minsann. Tyckte väl att st. 74 var lite litet..... Nu ska jag ha en underbar eftermiddag i den härliga sensommarsolen och njuta av fredagen! Gött att man bor i skärgården en sådan här dag (och att man är mammaledig :-)). Går nog och sätter mig i trädgården en stund, vi har 26 grader varmt idag!!



Kryssning & mässa!

Igår kväll körde jag stenhårt zumbapass, så nu har jag ångan uppe och är supertaggad inför kryssningen imorgon! Det kommer bli så kul!!! Båten avgår ifrån Stockholm imorgon kväll med destination Mariehamn och är tillbaka i Stockholm på söndag eftermiddag. Stockholm ja, det var ett tag sedan man var där..... UnderBARA BARN-mässan går av stapeln helgen den 14-16 oktober, kanske vore något att åka upp till?! Jag var på mässan i Göteborg i april och det är verkligen superroligt! Då hade jag min äldsta dotter, Fanny 5½, med mig, men det hade varit otroligt roligt att åka upp själv och gå och strosa runt på mässan i lugn och ro!!! Eller med några andra, glada väninnor? Hm, det tål allt att tänkas på ;-)
Gå gärna in på deras Facebokksida och ta del av massor av roliga saker!

UnderBARA BARNs Facebooksida

Idag blir det ett besök på BVC med Nova, 10 månader! Ska bli spännande att se hur mycket hon har vuxit :-).
Ha en toppendag allihopa!



 

torsdag 25 augusti 2011

Morgonmys i soffan

Idag var det riktigt mörkt när jag och Nova gick upp. Det är bara att inse att hösten är på väg! Nu råkar jag ju tillhöra den skara som faktiskt GILLAR hösten! Naturen blir så vacker med allt gult, rött och brunt! Det är ok att vara inne och mysa, läsa en bok, tända ljus och dricka te när havsstormarna ryter utanför fönstret! Fast det är klart, man känner av stormarna ganska mycket här ute och inte sällan regnar det på tvären ;-). Så i morse kurade vi ihop oss tillsammans i soffan framför Bolibompa och bara myste! Nova behöll dock sommarkänslan lite grann med sin pyjamas från Småfolk med jordgubbar på, men Fanny skulle ha sin nya bruna kattröja från H&M! Ha en bra dag!!


tisdag 23 augusti 2011

Vilda bär!

Idag visar Donsö ifrån sig sin bästa sida! Det är en strålande sensommardag. Vardagen, med allt vad det innebär, är tillbaka. Badgäster och turister har åkt hem, lugnet råder. Det blåser knappt något alls, precis som om sommaren vill ge oss en sista påminnelse innan höststormarna börjar vina och havet piska. Jag tog en promenad runt ön via hamnen och det låg bara några enstaka gästbåtar kvar vid bryggan. En gammal fiskebåt ligger också till kaj.
Det verkar verkligen som om det blir ett frukt- och bär år i år. Längs vägen växer det fullt av vilda nypon, slånbär och björnbär! Vilket privilegium att ha det så, precis runt husknuten! Tillsammans med våra egna äpplen och plommon, verkar det bli rekordår!
Ha en underbar dag!!




måndag 22 augusti 2011

Paket!

Åh, jag älskar att få paket!! Idag damp det ner silverbestick med Mumin-motiv i brevlådan! Perfekt till Nova när hon blir lite större! Fanny har redan liknande med Nalle Puh-motiv. Fina, eller hur?

Våra äpplen!

Oj, vad mycket äpplen vi får i år! Träden fullständigt dignar av dem! Gott, då får det bli att baka många pajer i höst! Vad har ni för roliga recept på äppelpaj?


söndag 21 augusti 2011

Hjärta från Trådspira Idé & Design!

Jag har ju en fantastisk tävling ute just nu där man kan vinna ett presentkort på 500:- hos fina Trådspira Idé & Design! Jag har själv ett hjärta från dem som jag nu när hösten är på väg har ställt i fönstret. Man kan även ha det i trädgården som ett vackert smycke!


lördag 20 augusti 2011

Min nya Mini-PC!

Gjorde ett av mitt livs dyraste impulsinköp idag...... En mini-pc, Sony Vaio! Jag har länge velat ha en mini-pc för att kunna surfa, blogga och skriva med. Tycker de är lätta och smidiga att bära med sig. Nu var det inte riktigt en sådan här fin jag hade tänkt mig, men vad tusan, ska man ändå lägga pengar på det kan man lika gärna köpa en bra, eller hur? Snygg färg, inte sant?! Ha en trevlig helg!



Tävling i samarbete med Trådspira Idé & Design!

Tävlingen avslutad!!


Nu startar jag en fantastisk tävling! Du kan vinna ett presentkort på hela 500:- hos Trådspira Idé & Design! Där kan man hitta otroliga saker/smycken till sin trädgård eller som dekoration hemma! Blomsticks, träd/fönstersmycken, dörr/väggsmycken och mycket annat!
Var med och tävla NU!

Jag tävlar hos Ett liv vid havet om ett presentkort på 500:- hos Trådspira Idé & Design!


·         För en vinstchans: Kika in på Trådspira.se och välj vad du skulle vilja köpa.
Kopiera länken som blir i adressfältet och lägg en kommentar om vad du vill ha och motivera varför.  
Ange namn, e-postadress och ev. bloggadress.

·         För två vinstchanser: Länka till tävlingen i din blogg, använd bild och kursiv text! Lämna direktlänken till ditt inlägg i kommentatorsfältet.
Har du ingen blogg, tipsa minst 3 vänner via mail och skicka en kopia till
sandra77skoog@gmail.com

·         För tre vinstchanser: Gilla Trådspira Idé & Design och Ett liv vid havet på Facebook.


Tävlingen avlutas den 17 september klockan 18.00!
Lycka till!!

fredag 19 augusti 2011

Tips till kaffet!

Måste tipsa om Wasas knäckebröd med kanel! Otroligt gott med en ostskiva på! Perfekt till kaffet istället för en bulle eller en kaka. Fast, så mycket nyttigare vet jag ju inte förstås om den är ;-). Ha en trevlig fredagskväll!


Grattis!

Vår lilla goding Nova blir 10 månader idag!!!


torsdag 18 augusti 2011

Dans, träning eller både ock?

Andra zumbapasset för den här veckan avklarat!! Tänkte faktiskt försöka vara så duktig att jag kör två gånger i veckan! Tror nog att det ska gå. Fast idag var jag helt slut innan passet ens börjat! Stod vid spisen och lagade kvällsmat till barnen, samtidigt som jag roade Nova genom att dansa! Ja, det är sådant som jag delar med mig av, synen får ni föreställa er själva!! Nova älskar musik och speciellt en sång som jag gärna delar med mig av här. Och man får nog hålla med om att man blir glad när man hör den! Så ni som har ert barnasinne kvar (och alla andra med för den delen), gillar nog det här!

Ha en trevlig kväll!


onsdag 17 augusti 2011

Film & choklad!

Klockan är 20.30 och alla i familjen utom jag sover! Min älskade man tar natten med snuviga Nova så att jag får sova, tack för det! Tror baske mig att jag ska se en film i min ensamhet, det var längesen! Kanske tar jag mig en bit choklad också. Det är jag värd tycker jag! Ha en trevlig kväll!




tisdag 16 augusti 2011

Förskolan har börjat!

Förskolan började för Fanny igår, hennes sista år, och redan kommer förkylningarna! Tror det är rekord! För Fannys del är det ingen fara, hon märker knappt av den, men Nova har ju också blivit förkyld! Det är lite värre med henne, feber och så tät i näsan stackarn, att hon varken kan sova eller andas. Kunde ju fått en bättre start på föräldraledigheten om man säger så..... Det är nu man kommer ihåg hur jobbigt det var med dessa vakennätter! Trött är bara förnamnet! Ska försöka ta en dag i taget, men kan ju inte påstå att jag mår så vidare bra själv....


måndag 15 augusti 2011

Träningssko från Peak!

Gott, då var zumban igång igen för hösten! Jösses, det märktes verkligen att man inte gjort så mycket mer i sommar än att äta och dricka gott...... Flåsade och frustade som en flodhäst. Att man kan ha tappat så mycket kondition på ganska kort tid! Har köpt ett par skor från Peak också som inte kostade skjortan. Egentligen skulle man haft en danssko som ser ut som en sportsko, för att inte fastna i golvet, men det här duger utmärkt! Första dagen som Henrik är på jobbet på 4 veckor. Nu jobbar ha heltid, vilket innebär att han inte är hemma förrän ca. 18.00 ikväll, en av nackdelarna med att bo på en ö..... Än så länge går det bra, för se hur det blir när Fanny kommer hem från dagis. Hoppas att det inte blir en lååååååång eftermiddag! PS: Glöm inte att tävla om ett superfint godistorn från Kalaspinglan.se!!



söndag 14 augusti 2011

Tävling i samarbete med Kalaspinglan.se!

Tävlingen avslutad!!! 
 
Tävling i samarbete med Kalaspinglan!

Nu startar jag en tävling i samarbete med Kalaspinglan.se. Ta chansen och vinn ett godistorn med ditt barns favoritfigur! Ett roligt alternativ till fiskdammen, skattjakten eller piñatan på barnkalaset! Fyll tornet med godis, snurra på hjulet för att få en färg. Dra ut en pinne från tornet i samma färg och se godis ramla ut!



Jag tävlar hos Ett liv vid havet om ett godistorn


För en vinstchans (obligatorisk):
 
  • Kika in på Kalaspinglan.se och välj vilket av godistornen du vill ha om du vinner.
  •  Kopiera länken som blir i adressfältet och klistra in i kommentatorsfältet här.
  • Berätta varför du vill ha just den figuren du valt.
  • Lämna ditt namn, e-postadress och ev. bloggadress
 
För två vinstchanser:

  • Gör samma som ovan +
  •  Kopiera bild och kursiv text och publicera i din blogg, lämna direktlänken till ditt inlägg i kommentatorsfältet.
 
För två vinstchanser (om du inte har blogg):

  • Gör som ovan +
  •  Tipsa minst 3 vänner om tävlingen via e-post (använd bild och kursiv text) och skicka en kopia till mig (sandra77skoog@gmail.com) så att jag ser att det är gjort.
  •  Skriv i kommentatorsfältet att du tipsat vänner. 


  För tre vinstchanser:


 
Tävlingen avslutas den 31 augusti kl. 18.00.

Lycka till!!

 

lördag 13 augusti 2011

Snart........

Skönt att vara hemma. Känns som om man aldrig varit iväg! För många har redan arbete, förskola och fritids börjat, en del börjar på måndag. I vår familj är det måndag som gäller så nu försöker man krama ur det sista man kan av sommaren. Vill nu göra er uppmärksamma på att min första tävling kommer att starta inom kort, så håll utkik!!! Ha en bra dag!


fredag 12 augusti 2011

Hemfärd

Sitter i bilen på väg hem. Skönt, borta bra, men hemma bäst! ;-)


torsdag 11 augusti 2011

Sjal

Vackert runt halsen i höst!


Bo på lantgård?

Känns att man är på landet..... Små, sovande "byar" och ensliga vägar. Var en tur till Eds "Gekås", Karlssons, idag. Går egentligen inte alls att jämföra med Ullared, men det är samma ägare. En sjal blev inhandlad i alla fall. Därefter en tur till Commershuset, också detta i Ed, en jätte leksaksaffär! Där blev det Littlest Pet Shop till Fanny. Hur konstigt det än låter, träffade Fanny en dagiskamrat vid badplatsen i Bäckefors igår! De bor på lantgård en vecka, 3km från Bäckefors, så i eftermiddag tog vi en tur dit och hälsade på dem och djuren. Kanske kunde vara något till nästa sommar, bo på lantgård? (Eller inte....).


Fanny och Selma fikar

Skojar inte, grisen var lika stor som en liten häst!

Torget i Bäckefors

onsdag 10 augusti 2011

Liten sover

På väg i bilen, Nova sover sött. Förhoppningsvis kan vi sträckköra hela vägen.


Mot Dalsland!

Då var det dags för resten av familjen att åka till Dalsland. Kommer att stanna där till på fredag, och det sägs att vädret ska bli bättre. Man kan ju alltid hoppas så här sista semesterveckan! Hoppas nu också att jag inte har glömt att packa något, kontrollfreak som jag är......






tisdag 9 augusti 2011

Middag på Pensionat Styrsö Skäret!

Oj, oj oj, vilken fantastisk kväll det blev! Skäms nästan att säga att jag aldrig varit på Pensionat Styrsö Skäret förut, trots att det ligger så nära och att bekanta driver det. Vilket fantastiskt ställe och vilken otroligt god mat! Firandet av bröllopsdagen kunde inte varit bättre! Började med en Martini Bianco, åt supergod hälleflundra, med ett glas vitt Chardonnay från Nya Zeeland, till varmrätt och avslutade med vaniljglass, jordgubbar och en Kaffe Karlsson till efterrätt! Tusen tack till Ola & Ylva på Pensionat Styrsö Skäret för en jättetrevlig kväll och tack till min älskade man Henrik för dessa 3 år som gifta.

Varmrätt

Hälleflundra med rödbetscrudité, potatis,- & vårlöksstomp,
brynt sidfläsk samt mörk rostad fisksky


Efterrätt

Gräddvaniljglass med jordgubbar och rostad vit choklad

Bröllopsdag!

Idag firar jag och min man 3-årig bröllopsdag! Eftersom Fanny är hos farmor har vi ju bara Nova hemma. Min mamma kommer och passar henne en stund ikväll, så att jag och Henrik kan gå ut och äta middag! Lyx, lyx, lyx!!!! Vi behöver inte heller åka så långt eftersom Styrsö har världens trevligaste pensionat! Tänk vad lite som kan göra en lycklig! Och de vackra rosorna jag fick av min man i morse gjorde ju inte saken sämre!


måndag 8 augusti 2011

På väg!

Idag är en ny dag!! Allt är toppen och Fanny är så exalterad! Äntligen ska hon åka till farmor! Med nya klänningen från Molo på och sin egna väska i hand är vi på väg! Jag hoppas att de får kanonväder med mycket bad och nya härliga upplevelser!

söndag 7 augusti 2011

Tack!

Tack alla ni snälla, varma och omtänksamma människor! Dagen börjar närma sig sitt slut och jag ser fram emot morgondagen med tillförsikt. Det kommer en ny dag imorgon. Fanny sover hos mormor inatt och Nova brukar somna rätt så tidigt, så det känns riktigt skönt att bara få vara ikväll. Kommer nog att krypa upp i soffan, höra vinden vina utanför, se en film och känna att den här dagen tog ju faktiskt slut den med. Imorgon ska Fanny åka till sin farmor i Dalsland för att vara där i två nätter. Första gången hon gör det själv, jag kör henne upp. En roadtrip bara hon och jag. Ganska mysigt när man tänker efter ;-).



Även denna vackra bild är lånad av Google.

Hjälp!

Idag vill jag bara gråta. Idag behöver jag ert stöd. Vet inte vad som är annorlunda jämfört med igår, men idag mår jag verkligen uselt. Jag känner mig instängd, fångad. Vill inte laga mat, städa, tvätta, vill inte ta ansvar! Vill fly, gå ut genom dörren och komma tillbaka till kvällen, när barnen sover. Vill inte vara hemma och behöva fatta en massa beslut. Vill stänga in mig i ett rum, bara vara ensam! Hjärtat slår fort och hårt, har svårt för att andas. Känner tårarna tränga fram, vill inte! Vill inte att barnen ska se mig ledsen! Jag kan ju inte förklara varför! De förstår inte. Hur ska de kunna det, jag förstår ju inte själv! En vecka kvar. En vecka, sen börjar allvaret. Henrik skall börja jobba heltid, sjukskrivningen är över. Han kommer vara borta mellan 06.30-17.45 varje dag. Jag måste göra allt då, fatta alla beslut själv, köra och hämta Fanny på dagis, se till att barnen får mat, att jag får mat. Gå upp med Nova på nätterna, gå upp med henne tidigt på morgonen. Är rädd, orolig. Rädd för vad sömnbristen kan göra, rädd för hur jag kommer reagera. Har ju alltid sovit mycket. Snälla, hjälp mig! Idag behöver jag ert stöd.


Bilden är från Google.

lördag 6 augusti 2011

Donsö Hamnfest - slut för i år.......

........ i alla fall för en trött småbarnsmamma! En härlig dag blev det, soligt, varmt och otroligt mycket folk! Och självklart några vinster och fynd! Kvällen avslutades med lite grill på mina föräldrars altan. Hamnfesten fortsätter dock en stund till med livemusik och dans. Här följer lite bilder från dagen:



Mycket folk var det!
Marknadsgatan!    

























Fanny väntar på att få kasta ringar
Klubbor inom ringarna får man































Fort nerför gick det!
Fanny åker rutschkana!







Roger och Maria lagar världens godaste langos! 



En alldeles fantastisk tändkulemotor!   








Dagens vinster och fynd!



½ kg kokta havskräftor blev den bästa vinsten!

Idag händer det!

Idag är det så dags för den årliga Hamnfesten på Donsö! I år firar den 20 år och bjuder alldeles säkert på något extra! Vädret är väl sådär, men förhoppningsvis klarar det sig utan några regnskurar. Har ni möjlighet så är det en mycket rolig tillställning för hela familjen och jag kan verkligen rekommendera att att besöka detta event.


fredag 5 augusti 2011

Bloggjobb

Har gjort lite justeringar med bloggen idag. Det börjar ta sig, men det är mycket kvar jag vill göra! Skönt att kunna sitta vid datorn och jobba utan att ha dåligt samvete över vädret, det har nämligen regnat i stort sett hela dagen på Donsö. En snabb tripp (fast det blir ju 3 timmar med restid!) till fastlandet hann det bli också för att handla livsmedel. Har också börjat samarbeta med Kotteshoppen, gör gärna ett besök på deras hemsida! Hoppas att ni också har det bra, oavsett var ni är och vilket väder ni haft idag!

torsdag 4 augusti 2011

Hjärta från Gloriosa

Jag bara måste visa vad jag fick i present av mina kusiner som var på besök igår! Ett hjärta i lera från Gloriosa, med vatten, små stenar som ser ut som de var av glas och en blomma! Visst är den fin?

En bra dag!

Idag kände jag direkt när jag vaknade att jag har en bra dag! Det är så skönt när den känslan infinner sig! Då brukar det hålla i sig hela dan. Om inte något oförutsett händer vill säga.... Jag vet med mig själv att händer det något som går "utanför ramarna" kan jag få världens ångest. Någon av barnen blir sjuka, om inte Nova sover eller äter som hon ska, eller, Gud förbjude, Henrik skulle bli sjuk! Just nu, i det stadiet av sjukdomen jag är, vore det nog det värsta. Att Henrik blir liggandes och jag får "rodda" allt själv. Samtidigt vet jag någonstans att det skulle gå det med! Jag skulle fixa det! Synd att inte hjärnan kan styra dessa känslor. Förlossningsdepression är verkligen en jobbig sjukdom....Men som sagt, idag har jag en väldigt bra dag och jag känner att jag kan njuta, inte bara önska att dagen skall ta slut! Hoppas att ni andra också får en toppendag!